AZ ELSŐ VÉGZETES HIBA

 

MIELŐTT ELKEZDED AZ ANGOL NYELVTANULÁST, EZT FELTÉTLENÜL OLVASD EL!

 

 

Ez a nulladik lépés!

Ha már tanultál angolul, és folyamatos újrakezdő vagy, az ezért van!

Fontosabb, mint gondolnád, ezért kérlek, csak akkor vágj bele az elolvasásába, ha van időd, mert elég hosszúra sikeredett ez a szösszenet, de nagyon-nagyon alapvető.

 

Sokan hiányoljátok a motivációt, és tőlem várjátok a csodát.

Motiváció: az az ok vagy okok, szükség vagy cél, amely miatt valaki bizonyos módon cselekszik vagy viselkedik.

Jól érzed, ez a legfontosabb, a motiváció. De kérdem én: Miért van szükséged arra, hogy angolul tudj? Erről szól ez a szösszenet.

Erre a MIÉRT-re van a legnagyobb szükséged. A CÉL MEGJELÖLÉSE a legfontosabb, és a legelső lépésednek kell lenni. Kell lennie egy oknak, amiért belevágsz ebbe a kalandba, mert az angol nyelv (mint minden nyelv) tanulása egy végetnem érő folyamat.

Az angoltanulást jól meg kell tervezni. Ki kell jelölnöd egy célt, hogy tudd, hova fogsz eljutni. Ezt a legkönnyebben úgy találod meg, ha felteszed magadnak a kérdést, hogy miben fog segíteni neked, ha beszéled, érted az angolt. Ugyanis így azt is könnyebb lesz megállapítanod, hogy milyen szintig kell eljutnod.

 

A "jó lenne tudni angolul" megközelítés

 

Rengeteg emberrel találkozom, és azon kívül, hogy "jó lenne tudni angolul, mert ha esetleg megállítanak, akkor meg tudnék szólalni" mondaton kívül semmi egyebet nem tudnak mondani, mire is használnák az angolt.

Ezért ne tanulj angolul! Hiszen jó lenne a világ összes nyelvét tudni, ha esetleg megállítanak.....

Tanulni tudni kell. Sajnos a mai oktatásban – de még az én időmben is ez volt a helyzet – nem igazán segítik az emberpalántát abban, hogy meglelje a tanulás értelmét.

Sőt, ha sokakat megkérdeznék, akkor azt sem tudnák, mit jelent a tanulás.

A tanulás nem csak annyit jelent, hogy értelmetlenül magolunk. A tanulást azt jelenti, hogy új módszereket sajátítasz el valami elvégzésére. ELVÉGZÉSÉRE, ELVÉGZÉSÉRE! Ezen van a hangsúly.

Ha beiratkozol Noémiangol Online Alaptanfolyamomra, a tanfolyami leckéken kívül szeretném neked átadni azokat a módszereket is,

- hogyan fejleszd a beszédkészséged, ha egyedül tanulsz

- hogyan tanulj szavakat úgy, hogy ne felejtsd el

- hogyan fejleszd a hallás utáni értésed, ha egyedül tanulsz.

- hogyan tanuld a nyelvtani szabályokat, hogy használni is tudd.

 

HOGYAN DÖNTSD EL, MI A CÉLOD AZ ANGOLLAL

 

Ha nem fogsz vele semmit sem kezdeni, akkor miért tanulod? Hogy az időd eltöltsd? Lehet érdekes könyveket olvasni történelemből, vagy jó kis ismeretterjesztő filmeket nézni…. szórakozásból. Ez nem tanulás, mert nem azért végezzük, hogy valamire használjuk őket. Lehet hobbiból is nyelvet tanulni, én is így kezdtem, de igazából csak akkor fejlődtem benne, amikor megvolt az is, mire akarom használni, miért van rá szükségem. És elárulom Neked, nem, nem a tanítás volt a fő célom. Olyan anyagokat szerettem volna olvasni, amit csakis angolul lehetett elérni.

Ha például azért nézek valami videót, hogy a kiskertem jobban műveljem, akkor az máris tanulás. Ez érvényes az angol nyelv elsajátításakor is.

A leckéket feladatokat nem csak elolvasni kell, hanem gyakorolni, hogy utána HASZNÁLNI is tudd. Hiába, ha a nyelvtani feladatokat jól megoldod, de megszólalni egyáltalán nem tudsz.

Nagyon sok online és nem online tanfolyam itt rontja el: rengeteg olvasás és írás (tesztek) van, kevés az arra irányuló feladat, hogy meg kelljen értened az angol beszédet, és beszélned kelljen. Igen, sokkal kényelmesebb egy tesztet végigkattingatni, mint kinyitni a kicsi szánkat, és például ismételni a hallottakat, vagy válaszolni bizonyos kérdésekre angolul! :))

Neked is biztos mondogatták ezeket a szavakat: „Ne az iskolának tanulj, hanem magadnak.” Na jó, de ez mit jelent? Ezt senki nem mondja el.

Ha tanulóimat megkérdezem, miért kell nekik az angol, akkor az esetek többségében azt válaszolják, hogy nyelvvizsgára, diplomához, vagy igen gyakori az a válasz, amitől legszívesebben a falnak mennék: „Hogy tudjam!” „Ha majd kell, akkor tudjam!” "Ha nyaralni megyek, tudjam." "Hogy beszéljem, mert mindenki beszél", és még sorolhatnám.

De miért, minek? Ez nem egy kapszula, amit beveszel, és „Jéé, beszélek angolul!” A nyelvtudás, de még a biciklizés sem olyasmi, amit egyszer megtanulsz, és kész, vége. Ha nem gyakorolsz, el fogsz esni. Lehet, hogy nem a nulláról kell újra indulnod, de bizony újrakezdő leszel.

Olyan célt kell találnod, ami folyamatosan, napi szinten arra késztet téged, hogy fenntartsd és fejleszd a tudásod. Magyarul is "csak" azért tudsz, mert itt élsz, vagy napi szinten használnod. Egyébként simán elfelejtenéd:)

Én magam is folyamatosan tanulom a nyelvet. A magyart is! Ha egyszer megtanultad valamilyen szinten az angolt, nem jelenti azt, hogy örök életedre tudni fogod. Semmi sem állandó! Vagy javul, vagy romlik.

 

MIÉRT VAGY ÚJRAKEZDŐ!

 

Elárulom: mert nem használod az angolt, vagy/és azt sem tűzted ki, milyen szintig szeretnél eljutni. Ha úgy gondolod, hogy de igenis, kitűzted, de mégis úgy érzed, megrekedtél, akkor nem jó a cél, vagy nem a célod felé haladsz, vagy nem jó módszerrel haladsz. Hiszen nem volt ott az a VALAMI, ami napi szinten ösztönzött volna a tanulásra, nem igaz?

Valójában a CÉL HIÁNYA a legelső buktató, hiszen ha megvan a célunk, valahogy a módszer is megtalál minket, még ha az egy lassabb módszer is, de haladunk valahogy. A cél a motiváció. Ez a hajtóerő, ami előre visz

Ha évente egyszer használod majd, akkor el kell keserítselek, nem fog menni.

Még a nyelvvizsga is nagyon jó cél, sőt, kimondottan azért jó, mert valószínűleg az idő is sürget, de ha a vizsga a célod, illetve hogy megkapd a diplomádat, akkor is hozz egy döntést arról, hogy utána mire fogod használni. Hiszen ha már több száz órát, esetleg több százezer forintot is belefektettél, ne hagyd elveszni!

Mire szeretnéd használni az angolt? Még ez sem elég konkrét kérdés, hiszen erre meg azt válaszolod, szeretnéd megérteni, ha hozzád beszélnek, vagy olyasmit, hogy ha 10 év múlva esetleg eljutsz Amerikába, akkor tudj kérni egy hamburgert a Mekiben. Ha nyaralni menj, ne adjanak el. E miatt nincs szükséged az angol alapfokú tudására sem. Elég, ha bemagolsz pár mondatot, amikor itt az ideje, és utaznod kell.

Képzeld csak el! Az a célom, hogy fitt és egészséges legyek, ezért az úszást választom. Nem akarok olimpiai bajnok lenni, a célom, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és ne fulladjak ki a bevásárlószatyor cipelésétől. Lejárok hetente úszni, lehet hogy hetente többször, hogy gyorsabban fejlődjek. Pár hónap, és azt érzem, már simán leúszok több hosszt is a medencében, jó erőben vagyok, hurrá! És vége? Abbahagyom? Nem, nem és nem. Ha abbahagyom, előbb-utóbb megint odajutok, ahonnan indultam, és kezdhetem elölről.

Cél kijelölve, megvan a Miért, csinálom, elérem, szinten tartom.

Ezt kell csinálnod az angol nyelvvel is. Gondolj bele: ha azt mondaná neked valaki, hogy ha társalgási szinten megtanulsz angolul, akkor ajánlana neked egy nettó 1 000 000 forintos állást, amit még szeretsz is csinálni. Nos? De van kb. fél éved, hogy megtanulj ezen a szinten! Na, ez már cél, komoly cél, nem? De be kell bizonyítanod, és szinten kell tartanod, használnod. Ne érts félre, nem akarom leértékelni a célodat, ha esetleg tényleg turistáskodás miatt szeretnél angolul tanulni, vagy imádod az angolt, és tényleg kikapcsol, mert tuti hobbi. Csináld csak! 

Ez is jó cél, csak ne a levegőbe lógjon. Ha gyakran mész külföldre, és megragadsz minden alkalmat, hogy a megtanultakat használd, akkor van értelme. Ha internetezésnél szeretnéd használni, akkor is tűzz ki magadnak egy végcélt! Milyen videókat szeretnél megérteni? Középfokú, felsőfokú? Csak recepteket nézegetsz?

Ha filmeket akarsz nézni, készülj fel, hogy az nem alapfok. Ott már rengeteg szleng van, olyan kifejezések, amelyek nem feltétlen a mindennapi élethez tartoznak. Bizony, ez már felsőfok, több tízezres szókinccsel. 

És közben, miközben haladsz, ragadj meg minden alkalmat arra, hogy használd a már megtanultakat! Ha a rokonaid élnek külföldön, akkor se csak arra az évi egy alkalomra eddz. Érd el a szintet, ami már elég a velük való kommunikációra, tartsd szinten! Naponta kell „edzened”.

Például sokan vannak, akik bizonyos szakmai videókat szeretnének nézni, és megérteni azt. Szuper cél! Miért? Mert folyamatos használatot igényel.

Vagy külföldre szeretnének menni dolgozni. Szuper cél! Miért? Mert folyamatos, napi használatot igényel.

Vagy a szakmájukkal kapcsolatos szakkönyveket olvasni idegen nyelven. Szuper cél! Miért? Mert folyamatos, napi használatot igényel.

Az sajnos nem elegendő, ha ennyit mondasz: „Szeretnék beszélni középfokon angolul!” De miért? Mert ez nem motiváló, nincs benne semmi ok, amiért kellene ez neked. Jó lenne tíz nyelven beszélni, igen. De miért is? Ha majd egyszer elvetődök abba az országba, ne adjanak el?

Nos, első lépésként – ha megvan a célod – , tűzd ki, milyen szinten szeretnél megtanulni. Hiszen nem kell az összes szót megtanulnod, mert még egy anyanyelvi emberke sem tudja ezeket. A hétköznapi életben elegendő 2000 – 3000 szót elsajátítanod, és nem győzöm hangsúlyozni: HASZNÁLNOD KELL EZEKET! 

Ha nem tűzöd ki, hogy miért tanulsz, és nem tűzöd ki, mikorra szeretnél elérni és milyen szinten, akkor sehova nem fogsz jutni, vagy csak lassan. Online Nyelvtanfolyamommal egy év alatt eljuthatsz a középfokú szintre, de ez napi egy lecke tanulását igényli. Ha kevesebb időd van, akkor két év, ha még kevesebb, akkor három, stb. Te osztod be az időd, én az útvonalat már elkészítettem.

Felejtsd el a nyelvérzéket. Ezt azok a tanárok találták ki, akik ezzel nyugtatták magukat, hogy valakit nem tudnak a célig segíteni.

Ha a világ második legnehezebb nyelvét megtanultad, akkor az angol nyelvet is képes vagy megtanulni. Az idő tényező pedig rajtad múlik.

A lényeg, hogy ne hasonlítgasd magad a szomszédhoz, aki már 10 éve nyúzza, és még mindig csak annyit tud megkérdezni, „Hogy hívnak?” Különbözőek vagyunk, különböző célokkal, és különböző tanulási képességekkel. Nem tudhatod, hogy a másiknak miért megy jobban, és nem is biztos, hogy az ő módszere nálad be fog válni.

Ráadásul a nyelv igencsak gyakorlati dolog.

Ha megtanulod egy adott szinten, és azután nem foglalkozol vele, kezdheted elölről. Én aztán tudom. A 30 év tanításom során több száz tanuló jött hozzám, mondván, már nem most kezdte, és mégis az elejétől kellett kezdenünk, mert bizony szinte mindent elfelejtett.

A célod fog téged motiválni, hajtani, de nem mindegy, milyen sebességgel.

Szeretnék egy kis történetet, anekdotát elmesélni a célkitűzésről, amit nem olyan rég a tévében hallottam, és nagyon találó ide:

„A japánok, mint tudjuk, imádják a friss halat. Ennek következtében lassacskán kifogták a halak java részét a partok közelében. A friss hal imádata viszont megmaradt, ezért azt találták ki, hogy nagyobb hajókat építenek, és így nagyobb

távolságokat is meg fognak tudni tenni oda, ahol még sok a hal.

De minél messzebb mentek, annál hosszabb ideig tartott a visszafele út is a zsákmánnyal.

A halak nem jól viselték e hosszú utat, már nem voltak frissek, sőt. Ezt a japánok se jól viselték, nem igazán ízlett nekik a több napos hal íze.

Így hát kitalálták, hogy hűtőket építenek be a hajókba. Ezzel a módszerrel még messzebb is mehettek a halászok, hiszen a halakat ott helyben a hajón le tudták fagyasztani.

A japánok viszont csak a friss halra pályáztak, nem ízlett nekik a fagyasztott hal, ráadásul az árak is zuhantak.

Na erre azt találták ki, hogy tartályokat helyeznek el a hajókon, ahová a halakat élve el tudják helyezni.

Csakhogy a halaknak nem sok helyük volt, így egy idő után szinte élettelenül lebegtek a vízben, mintha sejtenék szomorú sorsukat.

A japánok ezt érezték is az ízükön, mert bizony a tengerből frissen fogott hal íze egész másmilyen volt. Ezeknek a halaknak nem volt friss hal íze.

Hogy oldották meg a dolgot? Cápákat tettek a vízbe, akik igaz, hogy megettek jó néhány halat, de a többség megmaradt. Viszont volt játszmájuk, ezért nem unták meg az életet, mármint a halak.”

 

KERESD MEG A CÁPÁD

 

Keresd meg a cápádat, azaz keress valami igazi hajtóerőt, ami segít abban, hogy legyen értelme a tanulásodnak.

Sok tanulóm van, akinek unokája kinn él valahol Angliában, Amerikában, és szeretnének beszélni velük, ez igen jó „cápa”!

Én kifejezetten azokra a tanulókra szakosodtam, akik a beszélt nyelvet szeretnék megérteni, mert minden angolul van, és meg szeretnék érteni.

Jó cél, kezdd el. Ha megvan a cél, amiért tanulod a nyelvet, akkor azt is tűzd ki, hogy milyen szintig szeretnél eljutni.

Ugyanis – el foglak szomorítani – , az angol nyelv tanulását nem lehet abbahagyni.

Még ha alapfokon is szeretnél megtanulni, azt is szinten kell tartanod, és érdemes folyamatosan fejlődni, akár napi egy-egy szó tanulásával, szövegek hallgatásával

De most jöjjön egy kemény feladatsor. Állj most meg az olvasással, és végezd el a következő 3 lépést. Addig ne menj tovább, amíg ez nincs meg. Ha leírod nekem akár emailben, akár ide hozzászólásban, megköszönöm, hiszen célom, hogy végigsegítselek az úton, ha engeded, és megtisztelsz vele. Ahogy fentebb olvashattad, sajnos nem jól fogalmazza meg sokszor a tanuló a célját, és ezért halad nehezebben, vagy döcögve, meg-megállva. Írd le nekem a feladatok megoldását, és korrigállak, finomítjuk, amíg teljesen jó nem lesz.

 

FELADAT:

  1. Döntsd el, miért szeretnél angolul tanulni! Mi az az ok, ami miatt képes lennél NAPONTA foglalkozni az angol nyelvvel. (angolul olvasni, filmet nézni stb), és ehhez milyen szintű tudás szükséges. Legyen ez egy olyan jól megfogalmazott döntés, ami teljesen leírja a célod. Például, ha külföldre akarsz menni dolgozni, akkor valahogy így nézne ki: „Szeretném, ha a mindennapi életben előforduló élethelyzetekben megérteném a hozzám beszélőket, és én is kényelmesen el tudnék ezekről beszélni. Ehhez minimum alapszintre szeretnék eljutni gyorsan, majd fejleszteni a már meglévő tudást.”
  2. Döntsd el, mikorra éred el ezt a célod. (Fontos, hiszen a napi tanulási tempód ettől fog függni.) Például: Egy év múlva szeretném elérni ezt a célt.
  3. Válassz magadnak egy olyan tanfolyamot (Noémiangol:)), ami ezt a célod segít elérni. Ismerkedj meg a Noémiangol Online Alaptanfolyammal, hiszen itt már lefektettem az utat, és tudod, mennyit tudsz vele foglalkozni, akkor meg tudod állapítani, mikorra zárod le a tanfolyamot.

 

Szólj hozzá kérlek, és írd meg hozzászólásodba a fenti feladatot!

FONTOS: Ha beírtad az üzenetet, akkor az ELŐNÉZET gombra kattintva tudod ellenőrizni, de utána a MENTÉS gombra kattints, mert különben nem jut el hozzám. Ha kérdést teszel fel, gyere vissza erre az oldalra, mert itt fogok neked válaszolni, vagy írj e-mailt nekem!

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Hozzászólások

Angol nyelv tanulás motivációm

Hollandiába szeretnék dolgozni, élni és mivel az angol nyelvet ott is fogadják és beszélik alapként ezzel akarok érvényesülni amíg kinti létem során meg nem tanulom a holland nyelvet. Az angol alapok elsajátítására max. 3hónapot tűztem ki magamnak.

Folyamatos fejlődés

Kedves Noémi!
Szükségem lenne olyan szintű angol tudásra, hogy az angol nyelven megjelent cikkeket el tudjam olvasni és meg tudjam érteni. Ehhez már gondolom középszintre lenne szükségem, célom a folyamatos fejlődés, lépésről-lépésről. Szükségem van biztos alapokra, hogy arra biztonsággal tudjak építkezni.
Üdvözlettel: Ancsa

cél

Kedves Noémi!
Szerintem nálam a célkitűzéssel semmi probléma nincs! Elsősorban azért szeretnék megtanulni angolul, mert az elektronika nyelve mára már elsősorban ez, nem pedig a német (- na nem mint ha németül beszélnék), és sok olyan érdekes kapcsolás van, amit szeretnék megépíteni és az áramkör működését megérteni. Utóbbiban sokat segítene, ha az "áramköri leírást" (a videón látottak és hallottak alapján) is megfelelően letudnám fordítani illetve az alapján is meg tudnám érteni.
Amikor elkezdtem néhány évvel ezelőtt (majd újra és újra) mindig csak azzal kellett szembesülnöm, hogy ez így nem olyan, mint ha ott ülnék az osztályban és élőben hallanám a dolgokat.(Esetleg a tanár azonnal ki is javítana, amikor tévedek - így könnyebb lenne azonnal a helyes irányt követni.)
Nálam, ha le van írva (az ismert szavakból), és látom a mondatot, akkor többségében megértem, talán még válaszolni is tudnék rá (még ha nem is mindig teljesen helyesen), ám ha hallás után kell fordítani, akkor az a legtöbb esetben nem, vagy inkább csak ritkán megy.
A BLC4u talán egy kicsit jobban segített ebben (voltak párbeszédek is), de a jelenlegi (ingyenes) Duolingo szerintem nem. A sikertelenségek (újrakezdések) után próbáltam, hogy esetleg máshonnan is kérjek próbaleckéket (Csordás Norbert, Neményi András), de igazából a teljes anyag megvásárlására egyikük esetében sem került sor, mert attól tartottam, hogy ez nálam pont olyan kidobott pénz lesz, mint a BLC4u esetében.
Szóval nem gondolnám, hogy nekem cápa kellene a medencébe a halaim közé, inkább talán csak eddig még nem találtam meg azt a cápát, akiben bíznék, hogy frissen tudja tartani a halaimat. - vagy én magam vagyok az a hal, akit az éhes cápa mindig megesz, mert túl nagy feladatot jelent számomra az, hogy elússzak előle! (Nem hallom rendesen, hogy mit mondanak, kevés a szókincsem, és hallás alapján néha még a hasonló hangzású szavakat is összekeverem.)
Talán valóban jobb lenne ha nem online próbálkoznék, hanem egy "tényleges" tanfolyamon vennék részt.

Motiváció

Háát, a gyerekeim Cipruson laknak. Vállalkozásuk keretén belül szeretnének egy panziót és egy szépészeti centrumot létrehozni és üzemeltetni.
Azt szeretnék, ha én lennék ott, a nem tudom mi, aki felügyeli a dolgozókat, és aki a pénzzel bánik.
Nos, ez valamennyi angoltudás nélkül szerintem elképzelhetetlen. Hát, ez van. Egy kicsit viszont elrettent a lányom, aki immáron 9 éve angol nyelvterületeken él, és véleménye szerint nagyon keveset tud angolul. Most tervezi, hogy ott, Cipruson elmenjen valamilyen tanfolyamra.
hát valahogy így! És bizony már 67 éves vagyok
üdv Judit

Miért szeretnék angolul tanulni.

Szükségem lenne a mindennapokban szakirodalom fordításához és a külföldi utazásaimhoz.

Szorgalom

Kedves Noémi!!
Köszönöm hogy foglalkozott eddig is velem!
Új munkahelyemen gyakran megfordulnak külföldi paciensek s ezért szeretnék angolul megtanulni középfokon. Nagyon kellemetlen amikor nem tudok válaszolni alapvető kérdésekre még akkor is ha értem mit szeretnének ( pár szó megértésével)

célom

KÖSZÖNÖM GYURI, HOGY EZT MEGOSZTOTTAD VELÜNK, ÉS NAGYON SIKERES TANULÁST: NOÉMI
**************
Kedves Noémi! Hamarosan nyugdíjas leszek. Szeretnék utazgatni és a külföldön élő gyerekemmel több időt tölteni. Ehhez szeretnék egy olyan szintre eljutni hogy a mindennapi élet dolgait is meg tudjam oldani (beszélni és érteni amit mondanak). A tanulás kicsit lasaban megy mint régen, de majd igyekszem. Remélem egy év múlva készen fogok állni erre. Köszönettel Gyuri.

Kedves Noémi!Szeretnék

TOMI, SZERINTEM JÓL CSINÁLOD, ÉS NAGYON MOTIVÁLT VAGY, HAJRÁ!
NOÉMI
*************
Kedves Noémi! Szeretnék megtanulni angolul,mert úgy érzem sok élethelyzetben,hogy ez már Magyarországon élve is szinte alapvető,mint egy vezetői engedély(jogsi:)),illetve a sport,amit űzök(darts)nyelve az angol, így egy nemzetközi megmérettetésen elengedhetetlen egy legalább alapfokú nyelvtudás.Ha az meg lesz,akkor meg miért állnék meg ott?A motiváció megvan,már a "melyik nyelvtanfolyamot válasszam"kérdés is eldőlt(hiszen visszaírok).Családapaként napi 8 óra munka mellett az idő a kérdés egyedül.Napi szinten foglalkozok az angollal,de hogy alapos tudjak maradni,hétköznap maximum 2 új lecke fér bele,holtidőkben meg gyakorlás.Több órás tanulás kizárólag hétvégén jön össze.Ezt nem tudom jól csinálom-e,magamtól ezt találtam ki,ez azért lassítja a tanulási folyamatot,de az az előnye megvan,hogy alig várom,mikor tudom újra folytatni gőzerővel,így nem fásulok bele a tanulásba. Köszönettel: Tomi

Nagyon szeretném

KEDVES KRISZTINA! BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY KÉPES VAGY RÁ! HAJRÁ, KITARTÁS.
NOÉMI
*********
Kedves Noémi, én önmagamért szeretném megtanulni a nyelvet. Szeretném érteni, beszélni, és bebizonyítani magamnak, hogy képes vagyok rá. :) Krisztina

Az angol kell a

Az angol kell a továbbtanuláshoz

Lehetőség

KEDVES GABRIELLA!
Köszönöm, hogy írtál, és ez jó motiváció, remélem felgyorsít:))
jó tanulást: Noémi
***********
Kedves Noémi! Lehetőséget kaptam a munkámban,hogy fejlődjek. Ez nekem örömet okoz,de fontos lenne a nyelvtudás. Köszönöm a motivációt.Gabriella

Cel

Az angol a munkámhoz szükséges, középfokra kell meg tanulnom mert akkor megemelik a fizetésem.

Egyaltalan nem tudok angolul

Egyaltalan nem tudok angolul .Napi fél órát tudok gyakorolni de szeretnék megtanulni valamennyire angolul.Előre is köszönöm!

angol tanulás

KEDVES KATI!
Egy új nyelv elsajátítása mindig kihívás, nem könnyű, de szorgalommal és egy jó motivációval könnyebb lesz:))
A te célod igen jó, hajrá!!!
Noémi
*********
Kedves Noémi! Teljesen kezdő vagyok az angol nyevtanulásban, de nagyon szeretném megtanulni ezt a nyelvet. Márcsak azért is, merta rokonok közül sokan kölföldön élnek, és ha minden jól megy, jövőre szeretnék én is kilátogatni. Szerintem ez a nyelv elég nehéz, de szeretnék vele megbírkózni, mégha nagyon lassan is megy. Nagyon tetszettek a próbaleckék, kicsit bizonytalan voltam eddig, mert már nem vagyok túl fiatal, deúgy döntöttem,belevágok. Azért is szeretném megtanulni a nyelvet, mert ha hazalátogatnak a rokonok, barátok, nem értem, mit mondanak, alapvető dolgokat sem tudok tőlük megkérdezni. Üdv: Kati

Válasz

Egy év múlva érteni akarom a beszélt nyelvet, angol nyelvteruleten dolgozom rosszul érzem magam amikor nem értem ha beszélnek hozzám. Csak a nagyon alapok mennek. Összetett mondatokkal nem boldogulok.

angol nyelven beszelni

KEDVES NÉVTELEN!
Ez így van! Ha angolul tudsz, sokkal több lehetőséged van. Ingyenes leckecsomagom bemutató teljes tanfolyamomhoz, az sajnos nem elég a célod eléréséhez:)) Várlak a tanfolyamomon.
üdv: Noémi
*********************
Kedves Noémi. Sokszoros újra kezdőként az általad megfogalmazott " a cél a legfontosabb" gondolat a legfontosabb számomra. Energetikus és fejkötő képes személyiségemet az elmúltv1 évben tanulással ŕs új ismeretek szerzésével töltöttem. Számomra fontos a minőségi idő. Sokszor olvastam arról hogy angol nyelven tudó ember számára nincs akadály. Az interneten egy adott témában a legtöbb ismeret anyagot angolul tudod elérni. Én erre a tudásra vágyom és ehhez szeretnek megtanulni angolul beszélni és érteni. Köszönöm az ingyenes leckéket. Volt olyan rész az anyagban amit korábban még soha nem hallottam.

Kedves Noémi!

Köszönöm Wombat! Jó haladást: Noémi
****************
Nagyon tetszenek ezek az az angol leckék! Wombat

Czárné Rita

SZUPER, JÓ HALADÁST: NOÉMI
***********
Teljesen kezdő vagyok az angol tanulásban. Két dolog a hobbim az ékszerkészítés és az utazás. Az előbbihez az interneten található videókat, leírásokat szeretném megérteni a másikkal kapcsolatban pedig az útleírásokat, véleményeket, élményeket szeretném olvasni, minél több ember tapasztalatait megismerni. Üdvözlettel Czárné Rita

Célom az angol tanulásban

SZUPER CÉL, ÖSZTÖNZŐ.
NAGYON SOK SIKERT ÉS KITARTÁST. NAPI 2-3 ÓRA CSODÁS.
ÜDV: NOÉMI
****************
Többszörösen újra kezdő vagyok és nem fiatal. Azt hiszem most jött el az a cél az életemben, amiért képes vagyok naponta foglalkozni az angollal / 2 -3 óra/ nap / A lányom és az unokám Amerikában él. október elején szeretnék egyedül kimenni hozzájuk,addig fontos lenne úgy kommunikálni, hogy engem is értsenek valahogy, de ami ennél fontosabb én is megértsem, ami az utazás során törtönik, illetve kint , különböző szituációkban megfelelni.Én erre gyúrok.

Cápa

SZIA MELINDA!
SZUPER CÉL, VÁRLAK TANFOLYAMOMON:)
NOÉMI
********************
Kedves Noémi, már 4éve német országban élünk kis családommal.Szeretnék a repülőtérem elhelyezkedni.Ehez szükségem van min szinten az angolra.kb:fél év áll rendelkezésemre ez idő alatt kéne vmelyest elsajátítanom.Remélem összejön,bár 2 pici mellett nem egyszerű időt szakítani a tanulásra. Köszi Melinda

Kedves Noemi , en egy

Kedves Noemi , en egy mindennapi angol tudast szerenek megtanulni , hogy kenyelmesen tudjak egy tarsalgasban resztvenni . Szerintem 6 honap eleg lenne erre.Ezt azert irom mert az idomm eleg korlatozott. Koszi

Véleményem

Kedves Noémi!

Nagyon köszönöm a biztatást, igazad van a célom el kell érnem. A családom unokáim beszélnek angolul, mert kin élnek külföldön és mikor meg unják a magyar szöveget velem, akkor át váltanak angolra. No ezt akarom megérteni, eddig negatívan gondolkodtam de előveszem a pozitív oldalát. Csak nehéz a kiejtés sajnos könnyen felejtek. De akkor is elérem a célom

üdv: Margó

Érettségimhez kell az angol,

KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VAGY, de sajnos ebben nem tudok segíteni, mert kifejezetten nem foglalkozunk írással. Tehát ha fogalmazást akarsz gyakorolni, akkor sajnos nem jó helyen jársz. Az alapok felfrissítése remélem, segíteni fog.
üdv: Noémi
******************
Érettségimhez kell az angol, íràsbelin megbuktam, most van egy évem hogy tanuljak. Sajnos tanàrhoz nemtudok jàrni csalàd és munkamellet, és 40- évesen nem ugy fog az ember agya.

Szia Noémi! Én is mint

SOK SIKERT ÉS KITARTÁST:))
NOÉMI
*****************
Szia Noémi! Én is mint sokan újrakezdő vagyok az angol tanulásban.Azért szeretnék középfokon megtanulni, mert így sokkal többet és jobban tudnék a barátaimmal beszélgetni. Egy év alatt remélem sikerülni fog.

Meg akarom tanulni

KEDVES IRÉN!
KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VAGY, SZUPER A CÉLOD.
IGEN, AZ ANGOL KIEJTÉS NEHÉZ, DE A CÉLOD LEBEGJEN ELŐTTED, EZ MOST A FONTOS:))
JÓ HALADÁST: NOÉMI
**************
Kedves Noémi! Azért akarom megtanulni az angolt, hogy tudjak segíteni lányomnak a vállalkozásában. Ő súlyos hallássérült, de nagyon szép kézi szövésű szőnyegeket készít és külföldön is akarja értékesíteni. Én a kommunikációban akarok neki segíteni. Megmondom őszintén nekem az angol kiejtéssel van gondom és tudom, hogy sokat kell gyakorolni, de nem adom fel. Üdvözlettel: Irén

Egyszer mar tanultam angolt

Egyszer mar tanultam angolt de nem foglalkoztam vele iskola ota es gyakorolni szeretnem es nagyok ezek a feladatok amiket kuldesz

Mónika T.

SZIA! KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VAGY, ÉS REMÉLEM, A KIEJTÉSBEN IS SIKERÜL SEGÍTENEM. A NYELVTANNÁL PONT AZ A LÉNYEG, HOGY NE KELLJEN SZABÁLYOKBAN GONDOLKODNI, SOSEM SZABAD SZABÁLYOKAT MEGTANULNI.
MEG KELL ŐKET ÉRTENI, UTÁNA GYAKOROLNI, GYAKOROLNI, GYAKOROLNI. DE NEM ÍRÁSBAN:)))
ÜDV: NOÉMI
*************************
Kedves Noémi! Először is nagyon tetszik benned az, hogy nem beszélsz mellé, számodra tényleg fontos, hogy a Te megszerzett tudásodat és tapasztalatodat át tud adni. Tetszenek a szájbarágós lelkiismeretes feladataid. Nagyon köszönöm a lehetőséget! Én, Mallorcán élek a férjemmel és rengeteg angol ember vessz körül minket. Itt a szigeten az angol nyelv olyan fontos mint a spanyol. Kb.intenzíven két hónapja kezdtem el tanulni az angolt, de egy hónap kellett kb.az agyamnak, hogy a spanyol után megbarátkozzon az angollal. Be kell, hogy valjam nagyon nehezen kezdtem neki. A legnagyobb problémát számomra a kiejtés jelenti aztán az igeidőkkel töltöttem el jó pár hetet. Olyan egyszerűen elmondják különböző YouTube csatornákon, hogy egyszerű múlt, jelen, folyamatos múlt...stb mikre mi vonatkozik csak éppen a gyakorlatban nincs idő gondolkodnj, hogy most melyik szabályt is kell alkalmaznom? A szavakat könnyen megtanulom vizuális típus vagyok. Ja meg a férjem egész jól beszél angolul. Rád csak most találtam egy pár napja és Nagyon örülök neked! Igyekszem megfogadni a tanácsaidat és izgatottan várom a feladatokat! Köszönöm!

Kedves Noémi! A célom az,

SZOMORÚ VAGYOK:(( NO NEM AZÉRT, MERT ALAPFOKON SZERETNÉL, HANEM MERT NEM OLVASTAD VÉGIG, AMIT ÍRTAM.
CÉL = MIRE FOGOD NAPI SZINTEN HASZNÁLNI. CSAK UTÁNA LEHET KITŰZNI, HOGY MEDDIG AKARSZ ELJUTNI, AZAZ MILYEN SZINTEN. A "SZERETNÉK BESZÉLNI ALAPFOKON" NEM KONKRÉT CÉL.
ÜDV: NOÉMI
************************
Kedves Noémi! A célom az, hogy egy év múlva jól beszéljek és értsek angolul a mindennapi élethelyzetekben. Konkrétan alapfokon.

Angol

SZIA! TŰZZ KI CÉLT. A CÉL AZT JELENTI, HOGY MIRE FOGOD NAPI SZINTEN HASZNÁLNI. A SZERETNÉK ALAPFOKON NEM CÉL, ÍGY MÉG CSAK ÁLOM:))
ÜDV: NOÉMI
***************
Szia kedves Noémi a célom hogy alap fokon meg tanuljak Angolul beszélno hogy ha beszélnek hozzám akkor én is tudjak vissza válaszolni és mivel én nem tudok nyelvet és tetszik nekem Az angol ezért szeretném meg tanulni

Miért szeretnék angolul tanulni?

SZUPER CÉL. ELSŐ A MEGÉRTÉS. NÖVELD LEGALÁBB 90 %-RA, ÉS IGYEKEZZ ELMONDANI A SZÖVEG TARTALMÁT, AMIT HALLASZ (PERSZE HA TANULÁSRÓL VAN SZÓ), ÍGY FEJLESZTHETED MINDEKETTŐT EGYSZERRE.
JÓ TANULÁST: NOÉMI
***********************
2016 szeptemberében nyitottuk meg a panziónkat. Egy év leforgása alatt rengeteg idegen vendégünk volt, mondhatnám, hogy a világ minden részéről. Fent emlitetted már, hogy megtanulsz néhány mondatot és boldogulsz. Ez így igaz. De később többet szerettem volna fecsegni a vendégeimmel. Megszerettem volna tudni honnan jönnek, merre tartanak, a városunkról szerettem volna beszélni (segesvári vagyok, Romániából) stb. És csak álltam elöttük, némán, mert nem tudok angolul. Gondolom, hogy egy alapfokú tudás elegendő lenne számomra, hogy minimálisan célomat elérjem. Mennyi időt vesz igénybe? Hát, szeretném ha 8-10 honap alatt leszoknák a "kézi mutogatásokról". Még annyit fűznék hozzá, hogy ha angol szöveget olvasok, persze nem hangosan, 40-50%-át megértem, de a beszéd nem megy.

Kedves Noémi!Én is jó

NAGYON SZUPER CÉL, HAJRÁ.
NOÉMI
******************
Kedves Noémi!Én is jó néhányszor hozzákezdtem az angolhoz ahogyan az előttem hozzászólók. Érettségiztem is belőle de csak egy kettest sikerült összekaparnom de az a tudás is kiszállt a fejemből.Azt azért külön megjegyezném hogy munka mellett tanultam az érettségire a sok tantárgy mellett az angol volt az utolsó amire időt fordítottam.De most nekivágnék több évnyi kihagyás után két cél vezérel: a reptéren szeretnék elhelyezkedni (a mostani munkám már nem motivál) és az utasbeléptetéshez meg kell értettnem magam, illetve értenem kéne a hozzám szólókat. A másik cél is ehhez kapcsolódik:már most az az szinte napi szinten jönnek hozzám turisták útbaigazítást kérni mert a munkába menet -jövet a repülőtérre vezető vonalon utazom.Szóval sokszor kellemetlen helyzetbe kerülök :(. Segítségedet előre is köszönöm!

Kedves Noémi.Először is

KEDVES NÉVTELEN!
Örülök, hogy itt van és engem választott, de cél nélkül nehezebb. Nem lehetetlen, de nehezebb. Így érdemes lenne a célt is hozzárendelni, azaz, hogy MIRE IS FOGJA HASZNÁLNI. Hosszútávon, céllal, nem akkor, ha szükség van rá. Például a mindennapjaiban, munkájához kell stb.
további jó haladást: Noémi
***************
Kedves Noémi.Először is szeretném megköszönni,hogy foglalkozik velem.Én még gimis koromban tanultam angolt,de sajnos nem sok mindenre emlékszem ebből.Viszont akkor is érdekelt és szerettem is,most pedig szeretném befejezni azt,amit akkor elkezdtem,További terveim is lennének az angollal,de egyszer szeretnék megtanulni közép fokon beszélni.Nagyon tetszik a tananyag, a szavak is jól mennek.A kiejtés kissé nehezebb,de többszörös próbálkozással haladok abban is.Szerintem egy év kell ahhoz,hogy ezt a szintet elérjem.

Miért szeretnék megtanulni angolul

SZIA KEDVES NÉVTELEN!
KÖSZÖNÖM, hogy nem adtad fel, és remélem, tanfolyamom segít abban, hogy megértsd a szavakat, a beszédet. Várom szíves visszajelzésed az eredményekről:))
Üdv: Noémi
************************
Kedves Noémi! Már jó párszor hozzákezdtem, de mivel akármennyit magoltam a szavakat meg a nyelvtant, a beszédből egy kukkot sem értettem. El is ment a kedvem az egésztől. Ami miatt mégis próbálkoztam, az hogy sokszor angol nyelven beszélnek hozzám a munkahelyemen, hiába vagyok jó szakember mégis hülyének érzem magam. Szóval alap szinten kb egy év alatt szeretnék eljutni addig, hogy megértsem a beszélt nyelvet. Ebben bízva kérem a segítséged. Inkább hétvégén érek rá többet foglalkozni az anyaggal.

A tanfolyam.

SZUPER, JÓ TANULÁST:))
NOÉMI
********
Kedves Noémi.Köszönöm hogy lehetőséget adsz angol nyelvet elsajátitani.Eddig amit kaptam az mind nagyon fontos anyag volt.Én tanulom a leckéket hogy meg is maradjon a fejembe.Én nekem a munkahelyemen fog kelleni az angol.

angoltanulás

KEDVES TERÉZ!
KÖSZÖNÖM:)) SZUPER! JÓ HALADÁST: NOÉMI
**************************
Mindig is szerettem volna megtanulni angolul. Néhányszor neki is fogtam, de aztán abbahagytam. Remélem, most nem fogom. A célom, hogy alapfokon megtanuljak angolul, hogy megértsem a mindennapi beszédet. A fiam nagyon jól beszél angolul. Sok ismerőse csak angolul beszél. Én nem tudok velük beszélgetni. Pedig szeretnék. Később már angol nyelvű filmeket is szeretnék nézni, illetve szeretném érteni a dalok szövegét is. Köszönöm a napi leckéket! Teréz

Szia Noémi!Kezdőként

KEDVES SZABI!
SZUPER CÉL, JÓ HALADÁST:))
NOÉMI
*******************
Szia Noémi! Kezdőként jelentkeztem hozzád és én is szeretném meg tanulni az angolt társalgási szinten! Mivel kint dolgozok Angliában mosogatóként és úgy jöttem ki hogy nulla angolal elég nehéz így boldogulni, pedig van tovább lépési lehetőség is mint a mosogatás pl. pincér, baros vagy pár év múlva vezetői beosztásra is van lehetőség! Nagyon jók a feladatok és kiváncsian várom a következőket is tanulom mikor csak van időm! Célom az hogy társalgási szinten tudjak beszélni és hogy tovább tudjak lépni a munkahelyemen is! Üdv: Szabi

Szia Noémi!Nagy

KEDVES ENIKŐ!
NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY ÍRTÁL.
NEM AKARLAK ELKESERÍTENI, DE SZERINTEM A 22 LECKE NEKED MÁR KÖNNYŰ, HISZEN AMINT ÍROD, TE NEM KEZDŐ VAGY, ÉS EZT A TANFOLYAMOT OLYANOKNAK KÉSZÍTETTEM, AKIK TOTÁL KEZDŐK AZ ANGOLBAN. DE REMÉLEM, TETSZENI FOG, ÉS AKKOR JÖHETSZ A TELJES TANFOLYAMRA, AHOL MÁR LESZ BEVÁSÁRLÁS ÉS MINDEN EGYÉB.
ÜDV: NOÉMI
*******************
Szia Noémi! Nagy kíváncsisággal kezdtem bele az első leckékbe. Tudok pár szót angolul, mert már tanultam magamtól különböző aplikaciók segítségével. De egy bizonyos szintnél nem tudtam tovább haladni, mert mindig elölről kellett kezdenem. Angliában dolgozom egy éve, de magyarok között. Tehát sajnos a munkában sem vagyok teljesen rá kényszerítve, hogy angolul beszéljek. Néha betér hozzánk egy-egy angol vagy angolul beszélő más nemzetiségű, akiket nagyjából megértek. Na itt a baj.. csak nagyjából. Mikor válaszolni kell akkor pedig teljesen leblokkolok és nem jut eszembe semmi. Félek megszólalni. Szavakat keresgélem a fejemben és értelmetlen makogás lesz a vége. Ezzel a módszerrrel szeretnék megtanulni úgy angolul, hogy a munkámban is és a minden napi életben (bevásárlás, kommunikáció) tudjam használni. Köszönöm az eddigi leckéket! Üdv. Enikő

Kedved Nóémi! Köszönöm az

Kedved Nóémi!
Köszönöm az emaileket! Lassan haladok, de megcsinálom hála neked!

why? because i can do it

KEDVES TIBOR!
NAGYON SOK KITARTÁST!
NOÉMI
***************
Szia! Nagyon sokszor nekikezdtem a tanulásnak, de valahogy soha nem volt idő és kellő motiváció. Ezért is tekintettem magamnak folyamatosan újrakezdőnek. Ugyanakkor a napi melóban, rutinban rengeteget használom az angolt, van, hogy saját kútfőből, van, hogy okos kis beépülők segítségével. Mert kell... mert egy csomó mindent nem érek el magyarul. Ráadásul a gyermekeim simán túltesznek rajtam (hála az égnek). Viszont, ha már úgyis angolul nézzük a sorozatokat (na, jó, még magyar felirattal), akkor miért is ne trenírozzam az agyam? Ha már úgyis annyit kell keresgélnem az angol szakanyagok között és küzdeni a fordítással, akkor miért is? Szóval ez az év a tanulásról szól. Szóval hajrá, és végig fogom csinálni. Tibor

levél

Kedves Nóémi !
Szeretném tovább folytatni a tanulást mert szeretném elsajátitani az angol nyelvet bár kezdő szinten egyelőre, A leckék nagyon jók , értékesek és hasznosak. várom tovább a hatodik leckét . Előre is hálás köszönet .
Orbán Judit

Köszönöm a leckéket Noémi. Én

Köszönöm a leckéket Noémi. Én egy picit lassabban haladok a, de igyekszem. Egy étterembe dolgozom, ahol meg-meg fordul egy egy angol vendég és én is szeretnék szóba elegyedni velük.

Köszönöm a leckéket Noémi. Én

Köszönöm a leckéket Noémi. Én egy picit lassabban haladok, de igyekszem. Egy étterembe dolgozom, ahol meg-meg fordul egy egy angol vendég, szeretnék majd én is szóba elegyedni velük.

Kedves Noémi! Köszönöm a

KEDVES BEÁTA! SZUPER, EZ NAGYON JÓ CÉL. SOK SIKERT: NOÉMI
*******************
Kedves Noémi! Köszönöm a leckéket,nagyon hasznossak. Régen tanultam angolt alapszinten,sokat segitenek a leckéid ennek felelevenitésében. A célom: pár hónap mulva megyek külföldre dolgozni, tudjak kommunikálni,és uj embereket megismerni.Köszönöm neked ,hogy segitesz ebben! Beáta

Londonban élek. Nagyon lassan

SZIA ZSUZSA! KÖSZÖNÖM, HOGY LEÍRTAD, ÉS HOGY ITT TANULSZ. JÓ HALADÁST: NOÉMI
********************
Londonban élek. Nagyon lassan tanulom a nyelvet. Nem használom helyesen az angolt de megértik. Többet akarok, mert a kommunikáció hiánya sok nehézséget okoz. Év végére szeretnék egy erős alapot. Jó a motivációs leveled. Köszönöm a leckéket. Zsuzsa

Szia angliàban

TŰZD KI CÉLUL, ÉS AKKOR NEM ÁLOM, HANEM CÉL. AZ ÁLOM AZ, HA SEMMIT NEM TESZEL ÉRTE, HA TESZEL, AKKOR MÁR CÉL, AMI FELÉ HALADHATSZ.
SOK SIKERT: NOÉMI
**************
Szia angliàban dolgozom,szeretnèk ugy megtanulni angolul hogy olyan munkàt vàlalhasak amilyet csak szeretnèk,de a mostani pàr szavas angol tudàsomal ez mèg csak àlom.

Angol tanulas

Azert szeretnek angolul tanulni, mert Angliaban dolgozom mar egy fel eve es meg 3-4 evet szeretnek kint dolgozni, ezert nagy szuksegem lenne az angol nyelvtudasra!

Kedves Noémi!

KÖSZÖNÖM ADÉL, JÓ TANULÁST: NOÉMI
***********************
Többször láttam már online nyelvtanulási lehetőséget, de most volt az az idő, amikor úgy éreztem, ez nekem szól. Valamikor az iskolában két másik nyelvvel ismerkedhettem, de az nem az angol volt. Aztán az is zavart, hogy mindenféle szakterület anyaga nagyrészt angol, amit én nem értek, s az is kellemetlen amikor az embert angolul kérdezik és nem tud válaszolni. Én ezért döntöttem a tanulás mellett, illetve mert az élethosszig tartó tanulás híve vagyok. Remélem egy-két hónap alatt ezzel a 22 leckével valami ragadni fog. Köszönöm a lehetőséget. Adél

Az én "cápám"

KEDVES ERZSÉBET!
KÖSZÖNÖM KEDVES SZAVAID, ÉS ÖRÜLÖK A LELKESEDÉSEDNEK:))
JÓ HALADÁST: NOÉMI
***************
Kedves Noemi! Ma fél óránként ellenőriztem az emaileket, irtal-e? Elkezdtem a régebbi leveleket újra elolvasni... aztán vegigolvastam ezt, mert legutobb bejött a kisfiam. Szeretem, izgalmas és ha nem kuldod az új "tananyagot", hianyzik. Kell ennél több bizonyíték arra, hogy jó, amit csinálsz/ csinálok?? Azért szeretnék angolul beszélni, mert amikor tanították az iskolában, mondjuk úgy, " rosszkor voltam rossz helyen". ( Gimnáziumban a tanult idegen nyelvem az orosz volt, aztán középiskolában haladó angol szakosokhoz kerültem, ahol természetesen hiányzott a sikerélmény). Külföldi utazásaink alkalmával használnám az angolt, illetve tervben van egy saját vállalkozás beindítása, ott is nélkülözhetetlen- legalább alapszinten, És az egom is megnőne, bevallom. Nyár végéig szeretnék magabiztosabb lenni angol terén. A te tanfolyamodat választom! Koszonettel, Erzsebet

Vàlasz

KEDVES KRISZTIÁN! AKKOR TE MÁR NEM VAGY KEZDŐ:))
KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VAGY, ÉS SOK SIKERT. NOÉMI
*********************
Kint dolgozom Angliàban,gyakorlatilag 0 angollal jöttem ki. Ennek lassan 2 éve. Màsok szerint sokat fejlődött az angolom,de még nem vagyok elég magabiztos. Köszi a leckéket. Krisztián.

Azért szeretnék angolul

EZ ÍGY VAN, DE EZ SAJNOS NEM CÉL. SOKMINDENT JÓ, HA TUDUNK, DE ETTŐL MÉG NEM FOGJUK MEGTANULNI. DÖNTSD EL, MIRE AKAROD HASZNÁLNI A NYELVET NAPI SZINTEN. HA MAJD JÓ LESZ DOLOG NEM MŰKÖDIK.
NOÉMI
******************
Azért szeretnék angolul tanulni mivel mindenhová jó ha tudjuk valamennyire a nyelvet!!!