115. lecke - szabadon megtekinthető

 

1. lépés

SZÓKINCSFEJLESZTÉS

Az elkövetkező pár lecke az útbaigazításról szól, és ehhez sok új szót kell megtanulnod, hiszen a helyek neveit is tudnod kell, de újabb elöljárószavak is jönnek, és maguk, az útbaigazítással kapcsolatos szavak, kifejezések.

2. lépés
ON THE CORNER/IN THE CORNER

Nézd meg a videót, ahol az on the corner/at the corner kifejezéssel foglalkozunk, és már gyakorolhatod is.

3. lépés

AKTIVIZÁLD MAGAD

1) Írj mondatokat az elöljárószavakkal. Ott, ahol éppen vagy, biztos van előtted, mögötted, feletted stb mindenféle dolog. Írd le a hozzászólásba!

2) Ha van tanulótársad, vele is meg tudod csinálni az előző pontot, illetve a 2. lépés gyakorlatát is el tudjátok végezni!

Nézzétek mindketten a térképet, és tegyetek fel kérdéseket az összes helyről! Ha nem a sarkon van, használjátok az IN THE STREET kifejezést!

 

 

4. lépés

ISMERKEDÉS

Nézd meg a videót, lesznek benne ismerős szavak, de újak is, tanuld meg őket, nagy szükség lesz rájuk.

 

 

 

5. lépés

GYAKORLÁS TÉRKÉPPEL

 

7. lépés

GYAKOROLJUNK!

Válaszd ki a megfelelő elöljárószót!

8. lépés

FÜLELJ

A következő leckében még folytatni fogjuk az útbaigazítás témáját, de most egy kis füleléssel fogjuk befejezni a leckét a vakáció témájában.

Sokan vagytok úgy, hogy máris minden szót szeretnétek kihallani, mindent is érteni. Ez egy folyamatos fejlődés, és semmi gond nincsen, ha még nem mindent értesz meg azonnal. A szókincsed még korlátozott, hiszen még csak most közelítünk az 1000 szóhoz, tehát egyáltalán nem elvárt. Ha mégis nagyon gyengének érzed a hallás utáni értésed, én inkább az ismétlést javasolnám, hiszen valószínűleg a szavak sem épültek még be, és lehet, a kiejtésen van figyelmed. 

Ennek feloldására szolgál a papagáj-módszer, és ezért ösztönözlek az ismétlésre, hogy végezd el őket újra és újra.

Most 8 párbeszéd jön, rövidek, és nem kell mindent megértened, de persze törekedhetsz rá!

Hallgasd meg őket, és a fő információt kell kiszűrnöd. Amint megadtad a választ, láthatod, hogy helyes volt vagy sem, és elolvashatod írott formában is, és akár megtanulhatod az új szavakat is!

9. lépés

FÜLELJ

Jöjjön ismét egy fülelős feladat, itt is a fő információt kell kiszűrnöd, de az írott szöveget is mutatjuk majd utána, így ha szeretnéd, fel is dolgozhatod a hanganyagot!

10. lépés

AKTIVIZÁLD A SZÓKINCSED

Gondolj vissza egy kevésbé kellemes, és egy nagyon sikeres nyaralásodra (telelésedre)! Írj két hasonló párbeszédet a hozzászólás részbe! Ha szükséges, menj vissza az előző párbeszédekhez!

VAN TANULÓTÁRSAD? Gyakorold vele a párbeszédet!

NINCS TANULÓTÁRSAD, DE SZERETNÉL? Menj a főoldalra, és írj üzenetet!

ELAKADTÁL? ELVESZÍTETTED A MOTIVÁCIÓD? A KONZULTÁCIÓ menüpontban megtalálod a lépéseket, segítek!

 

 

 

 

NAGYON JÓ ANGOL NYELVTANULÁST!

VÉGEZZ EL MINDEN LÉPÉST, AHOGY KÉREM, EZ AZ ÚT A SIKEREDHEZ!