ITT KEZDD

Az onlineangol.com oldal 300 leckés tanfolyamom leckéit tartalmazza, jelszóval védett, és csakis regisztrált felhasználók láthatják a tartalmat.

Hogyan érem el a leckéket?

Írd be a regisztrációkor megadott emailcímed, illetve jelszavad! Ha azt írja ki a rendszer, hogy nem vagy jogosult, pedig aktív hozzáférésed van, akkor kérlek - mielőtt kétségbeesnél - , törölj minden esetlegesen mentett adatot belépő űrlapon, és gondosan gépeld be az adataid. Sokan írják nekem ilyenkor, hogy a "rendszer nem enged be". A rendszer két esetben nem enged be: 1) lejárt a hozzáférésed (ha éveset vettél) 2) Elgépelted a jelszavad vagy emailcímet.

Ha nem tudod, melyik emailcímeddel regisztráltál, írj nekem, ha pedig a jelszavadra nem emlékszel, kattints az elfelejtett jelszó feliratra, és tudsz újat kreálni. Én csak az emailcímed látom, a jelszó titkos, személyes. 

Ha ezeket kipróbáltad, és így sem tudsz belépni, akkor hívd kollégám a 706177155 számon.

Hogyan kezdjek neki a tanulásnak?

Ha az első szint szótárát nem kaptad meg, írj nekem, mert az nagy segítség lesz a tanulásod során. Ez teljesen ingyenes.

Ha a Próbatanfolyam 25 leckéjét elvégezted, akkor a 23. leckétől indulj, ezt már a próbaleckék nem tartalmazták!

Érdemes újra elolvasnod a 13. leckében leírt szótanulási javaslatom, azt tapasztaltam, hogy aki használja, sikeresebb.

Meg kell -e vennem bármilyen könyvet?

A tanfolyamot úgy állítottam össze, hogy ne legyen szükség semmilyen más könyvre, és ha betartod a javaslatom, módszereim alkalmazod, akkor lépésről-lépésre tudsz haladni. 

Vannak tanulók, akiknek több gyakorlás kell, ezért hoztam létre két Óriás gyakorlókönyvem, a menüpontban találod az utat hozzá, de a leckékhez is beírtam a linket. Kifejezetten az első 100 leckékhez hoztam létre az anyagot, magyarázatokkal, rengeteg gyakorlással, így az első 100 lecke szókincse és mondatszerkesztése is jobban rögzül.

Mi van, ha elakadok?

Az önálló tanulás nem könnyű, sőt. Főleg egy nyelv tanulása nem kis kihívás. Még ha tanárral is tanul valaki, akkor is elakadhat.

Első tanácsom az lenne, hogy NAPI TANULÁST TEGYÉL BE. Alakíts ki egy szokást, még ha az csak egyetlen lépés is a tanfolyamodon, vagy ismétlés, de napi tanulás legyen. A napi tanulásod állhat abból is, hogy ismétled a szókincset, meghallgatsz egy szöveget még egyszer.

Így ha egy-két nap kimarad, mert az élet így hozza, akkor sem fogsz kizökkenni. Míg ha heti egy-két órát tanulsz,  de mondjuk csak heti kétszer, és az marad ki, akkor pár hónap múlva azt veszed észre, hogy az élet elsodort.

A nyelvtanulás nem olyasmi, amit ha kell előveszel, bizony ha mostantól nem teszed életed részévé, igen hamar újrakezdő leszel. 

Sokan állnak neki azért, mert azt látják, hogy az angol ma napi szinten szembejön, de sajnos egyéb céljuk nincs az angollal. "Ha kell, tudjam használni." Sajnos, ez nem működik, ilyenkor tudom, hogy bizony ezt a tanulót elveszítem. Ezt csak egy új nézőponttal tudod kezelni. Innentől kezdve az életed részévé kell tenni az angolt, mert ha kihagysz hónapokat, éveket, bizony tuti nem fogod tudni onnan folytatni, ahol abbahagytad.

Ha elakadsz, bármin a figyelmed van, írj nekem, segítek. Volt rá példa, hogy a tanulóval több emailváltás segítségével sikerült kibogoznom, és bizony a 100. lecke környékéről vissza kellett mennie az 40. lecke környékére, de ismét haladni akart, boldog volt. AZONNAL JELEZD, HA KÉRDÉSED VAN. NINCS BUTA KÉRDÉS, CSAK BÁTORTALAN TANULÓ!

Van lehetőség személyes konzultációra, beszélgetésre?

A tanfolyam díja személyes konzultációt nem tartalmaz, ha úgy érzed, mégis erre van szükséged, akkor ezt magánóra díjamban  tudom elvállalni. Viszont bármikor kérdezhetsz a tanfolyami leckéknél, emailben, beküldheted a szorgalmi feladatokat, fogalmazásokat, és a beszédkészség fejlesztő gyakorlatokat rögzítheted, elküldheted nekem.

Van lehetőség tanulópárt találni?

Szívesen segítek Neked, ha szeretnél egy tanulótársat, akivel együtt tudtok haladni, hiszen a beszédgyakorlatokat együtt tudjátok elvégezni, főleg a 100-150. lecke után van sok szövegfeldolgozás, így javaslom is,hiszen előbb-utóbb élő emberhez is kell szólnod. Ide, a hozzászólásba írd be, hol tartasz éppen, milyen korosztályt szeretnél, vagy egyéb kívánságod van-e. Ilyenkor, mindenkinek kiküldök egy levelet a kéréssel, és aki jelentkezik, az szintén ide tudja írni, hogy mondjuk Téged szeretne, és akkor adom meg csak a jelentkezőnek a Te emailcímedet, és a többit már Nektek kell megbeszélni.

Mennyi idő alatt lehet elvégezni a tanfolyamot?

Mivel ez egy önállóan végezhető tanfolyam, így ez a pár hónaptól több évig is terjedhet. Hiszen ez nem egy szervezett vagy iskolai oktatás, ahol a tanároknak meg van adva, hogy ennyi meg ennyi idő alatt le kell adni a tananyagot. Ezt itt neked magadnak kell megoldani, persze én segítek, ha elakadnál, kérdésed lenne. Minden személy különböző, más szintről indulnak, más az életük, személyiségük, időbeosztásuk, tanulási képességük. Ha még nem tanultál önállóan, akkor még nehezebb megmondani.

Milyen szintre juthatok el, illetve vizsgázhatok-e?

Tanfolyamom használatra készült, nem vizsgára. A mindennapi élet legfontosabb szituációit tartalmazza, gyakoroltatja, önálló tanulással. Több mint húsz évig készítettem fel tanulókat vizsgára, én nem javasolnám, hogy vizsgára tanár nélkül készülj. Kell, hogy gyakorold az élő beszédet, valamint a nyelvvizsgákon speciális feladatok vannak, hogy a tudásod ellenőrizzék, ez már vizsgafelkészítés, nem ez a tanfolyamom célja. Az biztos, hogy jó alapot nyújt, tehát ha Neked a vizsga a célod, de még nem tartasz ott, akkor a 300 leckés tanfolyam egy ALAP, ami nélkül a felkészülés meg sem történhet. Tanfolyamom 300 leckéje a B1-B2 szintet éri el, tehát belemegyünk a B2 szintbe, de ennek követelményei már nincsenek a tanfolyami leckéimben, ehhez még további gyakorlat szükséges.

HA BÁRMILYEN EGYÉB KÉRDÉSED VAN, AMIRE ITT MOST NEM KAPTÁL VÁLASZT, ÍRD LE NEKEM BÁTRAN! 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről